Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس؛ برخی از کاربران فارس با ثبت سوژه در این سامانه با عنوان « لزوم پاسخگویی آذری جهرمی به پیامک انتخاباتی همراه اول» از پیامک انتخاباتی همراه اول انتقاد کرده اند.

سردبیر این سوژه می‌گوید: «با نزدیک شدن به ایام انتخابات شاهد تحرکات مشکوک برخی افراد و نهادها در مورد انتخابات و تاثیرگذاری به نفع فرد یا حزب خاصی هستیم که در این بین نقش وزارت ارتباطات، علی‌الخصوص در شرایط کرونا که بیشتر مسائل در فضای مجازی در جریان است بیش از بقیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: به همین دلیل لازم است نمایندگان به صورت فوری خواستار پاسخگویی آقای آذری جهرمی درباره این موضوعات، مخصوصاً پیامک همراه اول باشند تا جلوی تأثیرگذاری منفی در انتخاب مردم را گرفته و شاهد مهندسی انتخابات به نفع افراد خاصی نباشیم.»

ماجرای بحث برانگیز پیامک انتخاباتی همراه اول چه بود؟

ماجرا از این قرار است که همراه اول پیامکی با محتوای نه چندان مرسوم برای مشترکان خود ارسال کرد که در آن درباره مشارکت در انتخابات و نظر مردم درباره کاندیداها نظرسنجی کرده بود.

پیش تر چنین اقدامی در انتخابات گذشته سابقه نداشته است. همواره بستر موبایل، بستری برای تبلیغات بوده اما تبلیغ در چارچوب ضوابط تعیین شده انتخاباتی انجام می‌شد.


6 گزینه‌ای که همراه اول برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 معرفی کرده بود، انتقادبرانگیز شد

اغلب کاربران از این پیامک تعجب کردند. برخی به آن انتقاد کردند و برخی هم از آن استقبال کردند و حتی در آن شرکت کردند.

برخی از کاربران پرسیدند که چرا کاندیداهای احتمالی دیگر در گزینه‌ها نبوده اند؟ عده‌ای این لیست را جهت دهی به افکار عمومی دانستند. برخی هم به استفاده نادرست از عنوان مسئولیت اجتماعی در این پیامک گلایه کردند و گفتند که نظرسنجی در خصوص کاندیداهای احتمالی، نمی تواند نمودی از مسئولیت اجتماعی باشد. 

اما مهم ترین انتقاد این بود: چرا همراه اول؟ چرا یک اپراتور ارتباطی به این موضوع وارد شده است؟ 

همراه اول چه پاسخی داد؟

بعد از بالاگرفتن انتقادات، سید یاسر رایگانی، مدیر ارتباطات همراه اول طی یک توییت در خصوص ارسال پیامک انتخاباتی را توضیح داد. پاسخی که البته از نظر بسیاری از منتقدان، قانع‌کننده نبود.


همراه اول که پیامک انتخاباتی  را مشارکت عمومی و رسالت اجتماعی خود عنوان کرد

اگرچه همراه اول اعلام کرد که نتیجه این پویش به صورت مجزا اعلام نمی شود، اما باز هم این سوال کاربران بی پاسخ ماند که همراه اول با این اطلاعات چه خواهد کرد و آیا نیاز به اجازه برای استفاده از این بستر برای ارسال پیامک انتخاباتی نداشته است؟ 

کمی بعد، رایگانی از افزایش تعداد شرکت کنندگان به یک میلیون نفر در پویش جنجالی این اپراتور خبر داد. با استناد به گفته این مدیر که این اقدام همراه اول را پیامک همگانی خوانده بود و با در نظر گرفتن اینکه همراه اول ۶۸ میلیون مشترک فعال دارد، آمار یک میلیونی مشارکت کنندگان، با توجه به بازخوردهای منفی و حواشی ایجاد شده پیرامون پیامک، نشان می‌دهد که پویش چندان موفق نبوده است؛ حتی مدیران و مالکان این شرکت را با هزینه زیاد در سیبل نقد قرار داد.


همراه اول حدود 68 میلیون مشترک فعال دارد و فقط یک میلیون نفر در پویش انتخاباتی آن شرکت کردند

واکنش وزارت ارتباطات درباره اقدام انتخاباتی همراه اول 

اما یکی از سوالاتی که در خصوص این تجربه جدید، زیاد پرسیده شد، این بود که اساسا چنین استفاده‌ای از بستر همراه اول مجاز بوده است؟

خبرنگار فارس این موضوع را از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان نهاد ناظر بر فعالیت اپراتورها پیگیری کرد.

سید جمال هادیان، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوال خبرنگار فارس، گفت: اقدام همراه اول برای ما هم عجیب بود و اطلاعی نداشتیم.

وی ادامه داد: دعوت به مشارکت خوب است؛ اما شاید این نوع دعوت به مشارکت از مصادیق مسوولیت‌های اجتماعی محسوب نشود.
به گفته این مقام مسوول، اینکه با دستور چه مجموعه‌ای همراه اول این اقدام را انجام داده است، برای ما هم روشن نیست و گزارش اولیه‌ای به وزارت اطلاعات ارسال شده و آنها در حال بررسی موضوع هستند.

 انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر ارتباطات اپراتور تلفن همراه پیامک انتخاباتی وزارت ارتباطات همراه اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۲۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا پاسخ سخن‌گوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیت رییس جمهور پیشین قانع کننده نیست؟

  عصر ایران؛ مهرداد خدیر- سخن‌گوی شورای نگهبان در واکنش به نامه‌ها و نظرات رییس جمهوری پیشین ایران درباره رد صلاحیت خود در انتخابات مجلس خبرگان رهبری سه جمله گفته: اول این که بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است ( یعنی به من که عضو حقوق‌دان هستم ربطی ندارد) اما تأکید فقها همواره بر اجرای قانون بوده است. دوم این که این حرف‌ها تازگی ندارد و سوم هم ( به طعنه) این که وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست اما وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

  طبعا خود آقای حسن روحانی باید واکنش نشان دهد یا ندهد اما چون مبنای استدلال و پاسخ آقای طحان نظیف اشکال دارد و وقتی به رییس جمهوری سابق که سال‌ها عضو خبرگان بوده این گونه پاسخ داده شده دیگران جای خود دارند ذکر چند نکته خالی از فایده نیست:

۱. سخن‌گوی شورای نگهبان سخن‎گوی نهاد شورای نگهبان است. درست است که ایشان عضو حقوق‌دان است و عضو فقها نیست و طبعا در جلسات مربوطه نبوده اما قرار نیست سخن‌گو تنها درباره موضوعاتی توضیح و پاسخ دهد که خود در آنها نقش داشته باشد و از ایشان انتظار می‌رفت توضیح بدهد یا توضیح فقها را منعکس کند یا بخواند. یا بگویند می‌پرسم و پاسخ می‌دهم یا شأن آقایان اجل از پاسخ گویی است ولو به هم لاس و عضو سابق همان مجلس طی دوره های مامادی و متوالی. یا به زبان ساده: همین است که هست. هر یک از اینها پذیرفتنی تر است تا این که من نبودم. کما این که سخن‌گوی قوه قضاییه هم آرای قضایی را صادر نکرده ولی اطلاع رسانی می‌کند.

۲.این که تازگی ندارد نیز توجیه مناسبی نیست. خیلی از اتفاقات تازگی ندارد. اصلا در این مملکت چی تازگی دارد؟! با این حال تازگی نداشتن توجیه مناسبی نیست. تصور کنید سیل بیاید و مسوول مربوطه بگوید تازگی ندارد. یا جایی آتش بگیرد و بگویند تازگی ندارد!

۳. معلوم است که افراد به تایید صلاحیت خود ایراد نمی‌گیرند بلکه به رد خود انتقاد وارد می‌کنند. از آقای روحانی می‌توان انتقاد کرد که چرا همین حساسیت را در مقام رییس جمهوری در قبال رد نامزدهای دیگر نشان ندادید ولی نمی‌توان گفت چطور وقتی تایید شد خوب بود و حالا بد شد؟!

   یک مثال چندش آور شاید به موضوع کمک کند. تصور کنید هر هفته به یک چلوکبابی مشخص مراجعه و چلوکباب میل می‌کنید. (‌فرض است وگرنه مگر هر هفته می شود رفت چلوکبابی؟!) در یکی از این دفعات اما یک بال سوسک یا مگس مشاهده می‌کنید. گارسون محترم را صدا و اعتراض می‌کنید. آیا او می‌تواند بگوید شما که همیشه راضی بودید. چطور هفته‌های قبل اعتراض نکردید؟ خوب! در دفعات گذشته مشکلی نبود و حالا هست. حکایت حسن آقای روحانی نیز همین است. قبلا تایید می‌کردند. از نظر او باید این کار می‌شد. این بار این کار را نکرده‌اند و اعتراض دارد. دانش‌آموز یا دانشجو اگر بابت نمره کم اعتراض کند آیا معلم و استاد می‌تواند بگوید چظور ثلث قبل یا ترم پیش نمره‌دهی من خوب بود ولی حالا بد شده؟ پاسخ این است: بحث بر سر این ورقه در این ترم است نه ترم قبل و پار و پیرار. حالا آقای نظیف! بحث بر سر انتخابات ۱۴۰۲ است نه قبل از آن. 

  سخن‌گوی محترم شورای نگهبان البته می‌توانست بگوید: این نهاد صلاحیت عضو حقوق دان و قائم مقام سابق خود را هم رد کرده. ( مرحوم سید رضا زواره‌ای) که صلاحیت دیگران را تایید می‌کرد و خود نیز دوبار کاندیدای ریاست جمهوری شده بود. رد صلاحیت رییس جمهور سابق و عضو پیشین خبرگان را این گونه ببینید به ویژه که حسن روحانی کاملا سیاسی است و می داند آن اتفاق بیش از‌ آن که معطوف به گذشته باشد معطوف به آینده است. 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»

دیگر خبرها

  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • پخش مناظره‌های انتخاباتی از صدا و سیمای فارس
  • واگذاری ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی به سازمان تنظیم مقررات
  • استفاده از آمبولانس برای کلیپ اینستاگرامی
  • چرا پاسخ سخن‌گوی شورای نگهبان درباره رد صلاحیت رییس جمهور پیشین قانع کننده نیست؟
  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی